Zajímavé aktivity lhoteckých Minihasičů

15.06.2012 01:08

Již druhým rokem funguje při Sboru dobrovolných hasičů v Kostelecké Lhotě také dětské družstvo, tzv. Minihasiči. O tento kroužek je v obci velký zájem – momentálně je zde oficiálně registrováno 22 dětí, ale zajímavých doprovodných programů, které pořádají, se často účastní i další místní děti všech věkových kategorií. Minihasiči tak pomáhají vytáhnout naše děti od televize či počítače do přírody a místo virtuálních přátelství budovat skutečné kamarádské vztahy.

 

Dne 19. května byl jednou z takových akcí dětský karneval ve lhotecké hasičárně. Děti si zde mohly zatancovat, zúčastnit se nejrůznějších soutěží a odnést si drobné ceny. Sešlo se zde téměř 30 místních dětí ve věku od jednoho do patnácti let. Na improvizovaném tanečním parketu v garáži místní hasičské zbrojnice si vedle sebe zařádili kuchař se Sněkurkou, Křemílek s pirátem, kostlivec s Michaelem Jacksonem, vodník s Ferdou mravencem, kovboj s indiánkou, řada princezen s nejrůznějšími broučky, ...

 

Další zajímavou akcí lhoteckých Minihasičů bylo jednodenní soustředění, které proběhlo v sobotu 9. června. V dopoledních hodinách probíhal ve lhoteckém areálu Na Penaltě nácvik hasičského útoku a dalších dovedností, ale děti se mohly zároveň vyřádit i na zdejším dětském hřišti, zahrát si stolní tenis, fotbálek, atd. Po společném obědě si účastníci soustředění dokonce mohli vyzkoušet hašení skutečného ohně - byly zapáleny papírové domky, které děti společně za použití hasičské techniky uhasily. Poté se naši malí hasiči vydali na stopovanou přes místní lesy. Cestou se mohli procvičit ve znalostech z přírodovědy, požární ochrany, uzlování, atpod. Nakonec dorazili na chatu v Kozodrách a opekli si buřty. Po 18. hodině se děti vrátily zpět Na Penaltu, kde si je postupně vyzvedli jejich rodiče. Všichni si tento společný den v přírodě moc užili.

 

Věříme, že lhoteckým Minihasičům jejich elán vydrží a už teď se moc těšíme na další zajímavé akce!!!

 

Fotografie z obou akcí naleznete v rubrice Fotogalerie